Europa Conference League

Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Άρη: Η… 6χρονη Αραράτ του Γκαζαριάν και η άπειρη Εγνατία

Δείτε το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Οι «κίτρινοι» θα βρουν στον δρόμο τους είτε την Αραράτ ή διαφορετικά πρέπει να διαβούν την... Εγνατία οδό και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις δύο ομάδες. Από τη μία πρόκειται για τους Αρμένιους, οι οποίους έχουν ιδρυθεί μόλις το 2017, ενώ ο σύλλογος της Αλβανίας δημιουργήθηκε το 1934, αλλά έχει πολύ φτωχή παρουσία στο υψηλό επίπεδο της χώρας, ενώ δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη.

Αραράτ


Τι έκανε τη φετινή σεζόν
Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Αρμενίας τη σεζόν 2022-23, μαζεύοντας επτά βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Ουραρτού και τέσσερις από τη 2η Πιουνίκ Γερεβάν, με 23 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες. Κάπως έτσι, απέτυχε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, οποίος θα ήταν ο 3ος της ιστορίας της, αφού έχει δύο πρωταθλήματα (2018-19, 2019-20), ενώ έχει φτάσει μία φορά (2019-20) έως τον τελικό του Κυπέλλου. Έπαιξε και το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa Conference League, έχοντας σύντομη παρουσία, καθώς συμμετείχε στον 2ο προκριματικό γύρο και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Πέιντ της Εσθονίας.

Ο προπονητής
Με νέο τεχνικό στο τιμόνι της πλέον η Αραράτ, καθώς ανέλαβε μέσα Ιουνίου o Βαρντάν Μινασιάν, ο οποίος είναι ο 10ος προπονητής της ιστορίας της. Αντικατέστησε τον Βαρντάν Μπικακχκιάν, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της για έναν χρόνο, οδηγώντας την στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Ο 49χρονος τεχνικός δουλεύει επαγγελματικά ως πρώτος προπονητής από το 2008. Το μεγαλύτερο παράσημό του είναι ότι έχει βρεθεί δύο φορές (2009-13, 2018) στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αρμενίας και άλλη μία ως βοηθός (2006-09).

Αστέρι
Δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ της, αφού σε μεγάλο βαθμό διαθέτει παίκτες, οι οποίοι κατά βάση έχουν αγωνιστεί μόνο στην Αρμενία, ενώ είναι χαμηλής χρηματιστηριακής αξίας. Οι ακριβότεροι, βάσει Transfermarkt, είναι δύο και κοστολογούνται 350 χιλιάδες ευρώ. Ο Κολομβιανός στόπερ Πέρες και ο μέσος Λίμα, ο οποίος έχει ρίζες από Ολλανδία και Πράσινο Ακρωτήρι. Στο ρόστερ της υπάρχει και ο Γκεβόρζ Γκαζαριάν. Πρόκειται για τον πρώην μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού (2014-15), της Κέρκυρας (2015) και της Κέρκυρας (2021). Με τους «ερυθρόλευκους» έκανε μόλις 7 συμμετοχές και με τους νησιώτες 8, σημειώνοντας και 1 γκολ, ενώ 7 έκανε και με τους Φθιωτούς.



Εγνατία
Τι έκανε τη φετινή σεζόν
Σήκωσε το πρώτο της Κύπελλο και τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Αλβανίας, αλλά βρέθηκε μακριά από την κορυφή, καθώς συγκέντρωσε 15 βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Παρτιζάνι και τη δευτεραθλήτρια Τίρανα. Έκανε 14 νίκες, 10 ισοπαλίες, ενώ γνώρισε και 12 ήττες. Μπορεί να μετράει 89 χρόνια ιστορία (έναντι μόλις 6 της Αραράτ), αλλά πρόκειται για την παρθενική της παρουσία στην Ευρώπη. Πρόκειται για κάτι λογικό, αφού κέρδισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία το καλοκαίρι του 2004, αλλά υποβιβάστηκε κατευθείαν και επέστρεψε στα… σαλόνια τον Μάιο του 2021.

Προπονητής
Στον πάγκο της βρίσκεται από τον περασμένο Ιανουάριο ο 40χρονος, Εντλίρ Τέτοβα, o οποίος προηγουμένως ήταν αθλητικός διευθυντής της. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς φρέσκος στην ομάδα, αφού είχε διατελέσει προπονητής της στο ξεκίνημα της σεζόν για 10 αγώνες. Έχει περάσει επίσης από το τιμόνι των εγχώριων, Ουλπιάνα και Λουσνία σε 22 και 4 αγώνες αντίστοιχα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία.

Αστέρι
Ούτε από την Εγνατία μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια ομάδα. Διαθέτει κατά βάση γηγενείς ποδοσφαιριστές, με εμπειρία από το εγχώριο πρωτάθλημα, οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές είναι ο Βραζιλιάνος μέσος Μεδέιρος και ο Γκανέζος επιθετικός Ντουαμένα, αμφότεροι κοστολογούνται 400 χιλιάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x